Acasa Companie Tehnologie Contact

Produse

Sistem de comanda si control

Sistemul de comanda si control al liniei tehnologice se constitue ca un sistem integrat si distribuit format dintr-un automat programabil (PLC) interconectat cu un sistem de calcul (PC). Aceasta arhitectura de sistem de comanda si control este rezultatul a peste 30 de ani de experienta castigata in construirea masinilor pentru industria de beton prefabricat.

Automatul programabil utilizat este din ultima generatie capabil sa realizeze controlul optim, sincronizat al functionarii intregii linii tehnologice.

Prin puterea de calcul a PC/ului inglobat, sistemul de control este deasemeni folosit ca centru de comunicare pentru toata uzina si locul unde sunt stocate toate setarile produsului si generate toate rapoartele de productie.

Comunicarea intre operator si masina este realizata prin PC, printr/o interfata extrem de prietenoasa si intuitiva destinata unor utilizatori/operatori cu instruire minima in domeniu. Inspectia se face prin intermediul imaginilor si diagramelor procesului tehnologic, unde toate pozitiile relevante, supape, motoare, senzori, encodere sunt indicate pe ecran in timp real.

Acolo unde este necesar se afiseaza si texte ajutatoare pe imaginile de pe ecran. Sistemul de comanda si control permite accesul la informatii vitale, cum ar fi:

  • Nr. de cicluri, zilnice si totale;
  • Inaltimea blocului vibropresat, care poate fi vazuta in partea inferioara a tuturor imaginilor de pe ecran;
  • Alarme si atentionari, si este permanent la indemana operatorului sau echipei de service/suport.

Totodata, sistemul permite operatorului interventia directa si imediata asupra unor parametri vitali ai procesului tehnologic cum ar fi:

  • Pozitiile de oprire si viteza pentru caruciorul de alimentare;
  • Pozitiile de oprire pentru capul de compactare si matrita, controlul vitezelor;
  • Frecventa si amplitudinea vibratorului.

Mai mult chiar, toate setarile importante pot fi salvate astfel incat sa poata fi accesate ulterior cand acest produs se fabrica din nou, constituindu/se intr/un set de reguli tehnologice care se acumuleaza permamnent in tezaurul de cunostinte al companiei, eliminand dependenta de factorul uman imprevizibil.

Sistemul permite analize sintetice asupra calitatii proceselor controlate sub forma unor rapoarte de productie, primiri/iesiri, evenimente semnificative etc.

Sistemul de manipulare tip Lift

Sistemul de manipulare este proiectat pentru o functionare simpla, sigura si durabila, oferind siguranta maxima in functionare si un cost scazut al intretinerii.

Constructia acestuia din tevi rectangulare si profile ii ofera robustete si stabilitate.

Liftul este echipat cu un dispozitiv de strangere pneumatic al paletilor, un dispozitiv cu tambur si cablu pentru urcare/coborare asigurand o manipulare lina a produselor. Pozitionarea precisa este obtinuta prin folosirea unor senzori optici, senzori de proximitate si a unor limitatori de cursa.
Controlul vitezei de deplasare, miscarile lente sau rapide se realizeaza cu ajutorul convertizoarelor de frecventa montate pe motoarele de actionare.

Miscarile liftului sunt controlate si coordonate de la pupitrul de comanda si vizualizate grafic pe sistemul propriu de afisare.

Instalatie de paletizare

Paletizorul este un utilaj complet automatizat ce transfera produsele finite (pavele, borduri etc.) de pe banda transportoare pe europaleti in vederea ambalarii finale prin infoliere. Acestea sunt aduse pe banda transportare cu lant din camera tehnologica de uscare, aranjate in straturi intretesute pentru a asigura o cat mai buna stabilitate in depozitare, transport si manipulare.

Dupa finalizarea numarului de randuri incarcate pe europalet, acesta este transferat automat la postul de infoliere pentru ambalare.

Avand in vedere aceste cerinte functionale complexe, paletizorul are o constructie mecanica din cadre din otel laminat, care-i ofera stabilitate si rigiditate. Constructia solida combinata cu un bun control electronic al comenzilor hidraulice conduc la miscari sigure si precise, coordonate si reglate de la panoul propriu de comanda. Miscarile paletizorului sunt coordonate optim prin combinarea tehnologiei cu codificatoare cu cea a senzorilor de proximitate.

Paletizorul este legat de centrul de comunicare general amplasat convenabil la vibropresa.

Comunicarea intre operator si masina este realizata prin PC pe baza unei interfete „user friendly”. Dialogul este asigurat prin intermediul imaginilor si diagramelor procesului tehnologic redate pe ecranul de afisare, in conformitate cu metodologia generala.

PROTECTIA CONSUMATORULUI Tel: 0800.080.999; WEB: www.anpc.gov.ro Adresa: B-dul G. Enescu nr. 2, bl. 7, parter, Suceava, cod 720196 Tel.: 0230/530.876 Fax: 0230/523.111